22 de marzo de 2012

EL SR. JOSEP BARBERÀ VUELVE A SORPRENDERNOS:La Paeria elimina el servei de recollida d'animals perduts o abandonats les nits, caps de setmana i festius


La Paeria elimina el servei de recollida d'animals perduts o abandonats les nits, caps de setmana i festius
http://www.ua1.cat/?a=-25ppwTF8CdT
El regidor Josep Barberà diu que el motiu és estalviar uns 40.000 euros l'any 
La Paeria ha eliminat des de fa un mes el servei de recollida dels animals domèstics que apareixen perduts o abandonats al carrer durant les hores que la canera municipal està tancada, és a dir nits, caps de setmana i festius. El motiu, segons el regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, és "estalviar" uns 40.000 euros l'any.  
En casos "excepcionals", però, ha explicat Barberà, la Guàrdia Urbana pot fer-se càrrec de rescatar l'animal si aquest suposa un perill per a les persones o la circulació i dur-lo a una gàbia especial a la canera, perquè se'n facin càrrec els treballadors del centre "quan arribin". Els animalistes denuncien que si l'animal està ferit, pot estar "un dia i mig" esperant ser atès.

L'Ajuntament feia quatre anys que tenia un contracte amb el Centre Clínic Veterinari del Clot de les Granotes pel qual el Centre, a més de donar suport mèdic, s'encarregava de recollir els animals de companyia perduts o abandonats, quan la Guàrdia Urbana els avisava, durant les hores que la canera municipal estava tancada. La canera obre de 9 a 20h de dilluns a divendres i de 9 a 14h els dissabtes. El servei complet, inclòs el mèdic, costava a l'Ajuntament uns 50.000 euros l'any.

Des de fa un mes però, la Paeria ha rescindit el contracte amb la Clínica perquè "en temps de crisi cal estalviar" i un veterinari s'encarrega de l'assistència mèdica dels animals que calculen els costarà uns 6.000 euros l'any. La recollida i l'atenció mèdica als animals abandonats "fora de l'horari laboral" de la canera, però, s'ha suprimit i ara si un animal apareix perdut o abandonat pels carrers de la ciutat, haurà d'esperar que la canera obri. 

Barberà ha puntualitzat però que, en casos excepcionals, la Guàrdia Urbana podria rescatar l'animal i dur-lo a una gàbia especial de la canera amb aigua i menjar, tot i que reconeix que el cos policial no disposa actualment de l'equip necessari per atrapar un animal o atendre'l en cas que estigui ferit.


2 comentarios:

eva_yam dijo...

NO HI HA DRET!!!!!!!!!!! aquest homa té ganes que es morin tots els gossos, no??

primer l'ajuda i ara això?? que fort!!

Així que si un gosset és perd o el fereixen en cap de setmana ja es pot donar per mort perquè s/ aq Barberà fins el dilluns a les 9 del matí no el podran rebre!!

no hi ha dret!!que injust que és!!

maneltec dijo...

Todo lo que sea ir en contra de los animales de compañia...es un crimen.
Yo estoy enfrascado en recogida de firmas para ver si este ayuntamiento y sus autoridades llevan a cabo lo que por normativa aprobaron en el 2007...lugares dignos.
Aqui os dejo mi enlace en You Tube
http://www.youtube.com/user/maneltex?feature=mhee