10 de mayo de 2012

PERROS Y GATOS, VÍCTIMA DE LA CRISIS


Empieza a ocurrir lo que nos pensábamos. Empiezan a aparecer perros abandonados a horas en los que el Centre de Recollida Municipal está cerrado y, la Guardia Urbana, dice no tener que asumir estas tareas. Un labrador abandonado en la calle. Os dejamos con el relato de la mujer y con la noticia publicada hoy, en el Diari Segre. No os perdáis la respuesta de la Guardia Urbana y de los responsables del Departamento de Medio Ambiente.
Amb data 7/5/2012: Passades les 11 de la nit ens vàrem trobar un gos de raça llaurador d’uns 40kg perdut per la zona de  l’auditori. El gos ens va seguir fins a Rambla Ferran on si no l’agafem provocaria un accident. Vàrem trucar a la Guàrdia Urbana per informar del fet i vàrem retenir a l’animal fins que va acudir una dotació: La nº 1021. Davant la nostra  sorpresa ens van afirmar que ells no es podien fer càrrec del gos i ens van aconsellar endur-nos-el a casa nostra (cosa per nosaltres impossible, ja que ja tenim gossos) o dur-lo al veterinari de guàrdia i que ells l’endemà farien els tràmits pertinents per que la canera recollís el gos. Vàrem optar per aquesta opció però el veterinari no se’n volia fer càrrec si no li pagàvem per davant la despesa que el gos li ocasionava. Nosaltres no dúiem res per pagar. Finalment, ens el van acollir amb la promesa que l’endemà el passaríem a pagar i registrant totes les nostres dades.
El dia 8 de Maig a partir de les 8 del matí vaig estar trucant a la canera per preguntar si havien  rebut la notificació de recollir el gos i encara no la tenien. 
Quan per fi, i després de trucar personalment a Guàrdia urbana i a la regidoria de medi ambient van accedir a endur-se’l a la canera, però el veterinari on el gos havia passat la nit seguia volent cobrar.
Davant d’aquests fets hem demanat còpia de l’informe efectuat per Guàrdia urbana però diuen que no ens el poden donar i que ells no tenen competència per recollir gossos. Per contra, a la canera el contestador automàtic informa que fora del seu horari cal trucar a Guàrdia urbana.
Per tant, què em de fer? Som uns ciutadans responsables, treballadors, paguem els nostres impostos, col·laborem amb entitats benèfiques, … Com em d’actuar quan trobem un animal abandonat si ningú se'n vol fer càrrec? Em de pagar nosaltres les seves despeses? Em de mirar cap un altre cantó per no veure-ho?
Els ciutadans ens hem de buscar la vida fent-nos càrrec de responsabilitats de l’ajuntament i resoldre els seus problemes? No es l’ajuntament qui te la competència en aquests casos? Quina és la llei que empara els animals perduts o abandonats?
A la Regidoria de Medi Ambient on he trucat diverses vegades m’han aconsellat no agafar animals del carrer, és millor deixar-los-hi per tal que els xafi un cotxe? Com s’ho faran per sobreviure? I si fan mal a algun vianant? Tenen ells la culpa de les males actuacions dels seus amos? Tots podem tenir l’incident que se'ns escapi un animal… qui ens ajuda a recuperar-lo? No es legalment l’ajuntament qui ha d’actuar en benefici dels més febles? Com es resolen aquestes situacions?

El cas d’aquest gos ha tingut una final feliç ja que gràcies a que nosaltres el vam recollir el seu amo el va poder retrobar donat que se li havia escapolit i l’estava buscant. Qui sap, potser si nosaltres no haguéssim tret a l’animal aquella nit del carrer hagués acabat sota les rodes d’un cotxe, molt trist tot plegat. El fet de que nosaltres tinguéssim que fer-nos càrrec d’agafar el gos, dur-lo fins al veterinari, pagar les despeses... és precisament el que el senyor Josep Barberà i el senyor Àngel Ros ens van negar fa unes setmanes a la Fira Mascota’m de Lleida quan un grup de ciutadans li vam preguntar pel fet del cessament del conveni de la Canera amb un veterinari que entre d’altres s’ocupava dels serveis nocturns i urgències. Ells ens van contestar que durant el temps que la canera està tancada havien habilitat una gàbia a disposició de la Guàrdia Urbana per fer-se càrrec dels animals abandonats pels carrers de Lleida. Com hem pogut comprovar, això no és cert.
Ajudeu-nos! Els animals no poden parlar ni defensar-se! I per desgràcia no voten!
Según declaró el regidor de Medio Ambiente, el Sr. Josep Barberá, existe una jaula de retén para casos especiales. Según ha declarado esta misma mañana , para el Diari Segre, si " el perro no ocasiona problemas, la perrera lo recogerá al día siguiente". La misma pregunta queremos hacerle los ciudadanos, ¿ usted cree que el perro se va a quedar esperándoles , sentadito en un banco? y dos, un animal abandonado en la vía pública, siempre es riesgo de provocar UN ACCIDENTE.
POR FAVOR, si queréis manifestar vuestra indignación, escribir un correo a medioambient@paeria.cat , a cartas al director o presentando un escrito , en el Edificio Palas, en la Oficina Municipal d´Atenció al Ciutadà ( OMAC)- Vía más recomendada-
Seguiremos informando
Gracias

No hay comentarios: